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DETERMINATION OF THE ANTIFUNGAL CAPACITY OF TOTAL EXTRACTS OF Sinapis alba L BY THE METHOD OF PLATES AND WELLS


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Tipo de publicación

Científica

Tipología

Investigación y estudios

Medio de publicación

Digital: Revista digital

Resumen

ABSTRACT

Sinapis alba is a plant of the cruciferous family, known as white mustard and for its use as a condiment, also for the therapeutic effect of its seeds. This project was proposed to determine the antifungal capacity relative to S. alba extracts using three solvents with different polarities, apolar petroleum ether, moderately polar dichloromethane and polar ethanol, against fungi: Penicillium chrysogenum, Aspergillus niger, Candida albicans and Saccharomyces cerevisiae by the plates and wells method. The results allowed to determine that the total extracts of the flowers had relative antifungal activity on A. niger using the solvents petroleum ether and ethanol using a volume of 50uL, however, no other extract caused the inhibition of the fungi used in the study.

Autores

1 Durán Blanco M., 2 Arias Palacios J. and 3 Rodríguez Aguirre, O.
¹Departamento de Microbiología, Pontificia Universidad Javeriana, Bogotá, Colombia
2Grupo Biotecnología Ambiental e Industrial. Departamento de Microbiología, Pontificia Universidad Javeriana
3Facultad de Ingeniería Universidad El Bosque. Departamento de Química, Pontificia Universidad
Javeriana, Bogotá, Colombia

Registro ISBN

Registro ISSN

0976-3376

SNIES Área

Agricultural and Bilogical Sciences

Fecha de publicación 30 de diciembre de 1917
Fecha de aceptación 08 de noviembre de 2017
Medio indexado (nombre)

Asian Journal of Science and Technology

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